Wageningen UR maakt lesmateriaal over voedsel en voedselbereiding
De leerlingen worden uitgedaagd een molenaar, kok of boerendochter te helpen bij het oplossen van een probleem. Ze gaan op missie. Excursies naar boerderijen en verwerkers maken deel uit van de les, vertelt een woordvoerder van Wageningen Universiteit.
Er zijn nu vier missies beschikbaar: brood, zuivel, fruit en groente. Deze worden in het voorjaar aangevuld met missies over vlees, vis, eieren en vleesvervangers, over drinken, over olie en vet en een over aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten en de moestuin.
Herkomst voedsel
Tijdens de missie leren kinderen aan de hand van vragen als: Waar komt het eten vandaan? Hoe groeit het? Hoe smaakt het? Hoe maak je het klaar? Hoe bewaar je het? En hoeveel heb je ervan nodig?
De Smaakmissies worden volledig digitaal en kosteloos aangeboden op smaaklessen.nl. Uit onderzoek blijkt dat Smaaklessen aangevuld met een Smaakmissie extra leereffect hebben, zegt een woordvoerder van Wageningen Universiteit.