Pluimveeslachterij Van den Bor fors gegroeid
Dat schrijft vakblad Meat&Co in januari 2016. Van den Bor heeft daarom de afgelopen jaren gevesteerd in uitbreiding en modernisering van zijn slacht-, productie- en inpakfaciliteiten. In Meppel beschikt Van den Bor over een vestiging waar klantspecifieke kipproducten worden vervaardigd.
De 120 medewerkers van Van den Bor slachten anno 2016 dagelijks 140.000 vleeskuikens en verwerken deze tot een breed gamma aan verse en diepgevroren producten, uiteenlopend van kuikenborsten en vleugels, tot poten, dijen en drumsticks.
Van den Bor's complete productgamma vindt in uiteenlopende verpakkingen en verpakkingseenheden zijn weg naar retail, industrie en horeca in heel Europa, zowel onder eigen merk als onder private label.
Aan eisen voldoen
Salesmanager Hartger Hors: Die investeringen hebben ook plaatsgevonden om in de toekomst aan alle strenge kwaliteits- en hygiene-eisen van zowel de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) als van onze klanten te kunnen voldoen. Tussenmuren zijn weggehaald, ruimtes zijn heringericht en uitgebreid en we hebben volop gevesteerd in onze slacht- en productiefaciliteiten.
Zo is de slachterij uitgerust met een 2.400 meter lange koellijn, die garant staat voor korte koeltijden en hierdoor voor een langere houdbaarheid van onze producten. Op onze vernieuwde inpakafdeling kunnen we afnemers bedienen met vleeskuikendelen in specifieke aantallen en gewichten, zegt Hors in vakblad Meat&Co.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: Meat&Co
Beeld: Marel Stork Poultry Processing