Plukon neemt DUC definitief over
Dat maakte Plukon donderdag 2 februari bekend. Peter Poortinga, CEO van Plukon Food Group, is aangesteld als de nieuwe president directeur van DUC, daarnaast is er een nieuwe raad van bestuur gevormd. Door de samenvoeging is Plukon Food Group in staat verder te groeien in Europa. In totaal zal Plukon Food Group door deze overname doorgroeien naar 20 locaties (met onder andere 10 pluimveeslachterijen en 7 verwerkings- en verpakkingsbedrijven).
Er zal volgens Plukon een sterke focus blijven op kwalitatief hoogwaardige, verse producten voor de retail. Daarnaast blijven beiden werken aan nieuwe concepten om het dierenwelzijn te verbeteren en het antibioticagebruik te reduceren. Het assortiment van DUC zal worden toegevoegd aan het assortiment van Plukon Food Group.
De nieuwe groep zal de bestaande samenwerking met de pluimveehouders van DUC continueren en staat open voor verdere uitbreiding. Daarnaast is er een baangarantie afgegeven van 4 jaar voor 800 DUC medewerkers.
Over DUC
DUC is in Frankrijk een belangrijke speler op het gebied van gecertificeerd gevogelte. De onderneming is gespecialiseerd in de productie, het slachten, verpakken en vermarkten van pluimveevlees en biedt daarmee een volledig en gevarieerd kip en kalkoen assortiment.
DUC heeft 4 productielocaties in Frankrijk en heeft sinds december 2007 een kleine productielocatie in Bulgarije. Het bedrijf heeft een wekelijks slachtvolume van 600.000 kippen en verwerkt 30.000 kalkoenen per week. Bij DUC werken ongeveer 800 mensen.
Over Plukon Food Group
Plukon Food Group is in Europa n van de grootste spelers op de markt voor pluimveevlees. De onderneming heeft 13 locaties (8 pluimveeslachterijen en 5 verwerkings- en verpakkingsbedrijven) in Nederland, Duitsland en Belgimet een wekelijks slachtvolume van 7 miljoen kippen. De omzet van de groep bedroeg 1,4 miljard euro in 2015. Bij Plukon Food Group werken bijna 4500 mensen.