Kerstspecial: Kroketten en bitterballen van Achterhoeks Limousin-vlees
Van Bommel Beef, zoals het bedrijf van het echtpaar heet, levert tegenwoordig vlees, kroketten en bitterballen aan horeca-ondernemers en winkels. Het was een grote droom, met name voor Jeroen, die niet is opgegroeid op een agrarisch bedrijf. „Maar Jeroen heeft tijdens zijn opleiding aan de HAS stage gelopen bij Nederlanders die in Frankrijk driehonderd stuks vleesvee van het ras Limousin hielden. Daar heeft hij de vleesverkoop aan huis opgezet en raakte hij geïnteresseerd in het ras.”
Weeskalfjes
„Jeroen dacht: Wat ik daar kan, kan ik hier ook”, vertelt Annemarie. „Hij heeft toen een paar weeskalveren gekocht, waarmee hij in de Betuwe begon. Het vlees werd afgezet in de vorm van pakketten. Maar de klanten kregen wensen en wilden alleen hamburgers. De schenkels wilden ze liever niet. De voorkeur ging echt naar snel vlees en het ‘trage’ vlees bleef liggen.” Maar ze kwamen snel met een oplossing. „Riblappen zijn perfect voor kroketten en stoofpotten.”
Lees het hele artikel zaterdag 22 december in de kerstspecial van Vee&Gewas. Nog geen abonnee? Vraag een proefnummer aan.