Barneveldse familie Van den Heuvel 100e leverancier De Groene Weg
Hendrik-Jan van den Heuvel werkt samen met zijn vrouw Ditty op het ouderlijk varkensbedrijf. Ze houden 300 vleesvarkens. De omschakeling naar biologisch werd ingezet nadat zijn vader Brand-Jan aangegeven had te willen stoppen. Hendrik-Jan: „De biologische manier van varkens houden spreekt me aan, het voelt authentieker. De Groene Weg kwam al snel in beeld als partner.”
De varkenshouder vindt het bijzonder om de 100e leverancier te zijn, maar geeft ook aan: „Voor De Groene Weg zal het specialer zijn dan voor mij. Ik ben vooral heel blij dat we kunnen starten met leveren.”
„Een mooi moment voor De Groene weg”, vindt livestockmanager Jan Leeijen. Het selecteren van de juiste varkenshouders voor de keten is een zorgvuldig proces, stelt hij. „Hendrik-Jan heeft het stokje overgenomen van zijn vader. Zijn manier van werken, zijn toekomstvisie en ambitie passen bij De Groene Weg.”
Vion-dochter
De Groene Weg is een dochteronderneming van Vion en legt zich exclusief toe op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch rund- en varkensvlees. Met 10 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse grote retailketens is het bedrijf marktleider in de biologische vleessector in Nederland.
De biologische sector groeit. In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen vijf jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. De Groene Weg houdt rekening met een verdubbeling van de markt voor biologisch vlees in de komende vijf jaar.