Vleesverwerker Van de Bilt pakt gebreken aan en mag weer produceren
De brandveiligheid en de ontruimingsprocedures zijn verbeterd. Dat meldt de Omgevingsdienst Nijmegen. Ook draait de ammoniakkoelinstallatie nu op halve kracht. Daardoor voldoet deze wel aan de vergunning. Een nieuwe vergunningsaanvraag om de installatie op volle kracht te laten werken, loopt nog. Door de beperkte capaciteit van de koelinstalaltie is de fabriek nog maar deels in bedrijf.
De Omgevingsdienst Nijmegen is tevreden over hoe Henri van de Bilt de kritiek heeft opgepakt. "Ze hebben constructief meegewerkt", aldus een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland.
Te weinig gedaan aan brandveiligheid
Twee weken geleden moest de nieuwe productiehal van het bedrijf noodgedwongen sluiten. Na onderzoek bleek dat er te weinig onderzoek was gedaan naar de brandveiligheid. Zo zou er een onbeheersbare brand kunnen uitbreken, waarbij het personeel niet op tijd kon vluchten. De Omgevingsdienst constateerde dat er geen brandmelding-of ontruimingsinstallatie aanwezig was.
Bij het bedrijf werken zo'n 90 medewerkers. In de fabriek worden rauwe hammen, bacon, casselerrib en runderrookvlees verwerkt.
Tekst: Bas Lageschaar
Bas Lageschaar groeide op tussen de weilanden in de Achterhoek. Daardoor had hij altijd al belangstelling voor de agrarische sector. Voor Agrio zit hij in de redactie politiek en beleid. Bas volgt het laatste (regionale) nieuws op de voet en schrijft voor de regionale websites en verschillende printuitgaven.
Beeld: Omroep Gelderland
Bron: Omroep Gelderland