Fotoserie: Lammetjes in Saasveld
„Om de twee uur kijk ik of alles goed gaat", zegt De Vries. „Ik slaap dus weinig en maak lange dagen. Maar er is niks mooiers dan zorgen dat er gezonde lammetjes op de wereld worden gezet. Soms gaat het vanzelf en soms moet ik een handje helpen."
Lamsvlees
De lammertijd duurt zo'n drie maanden. De kudde gaat daarna in koppels naar buiten, de lammetjes blijven binnen en worden afgemest en verkocht voor vleesconsumptie. De markt voor lamsvlees is volgens De Vries goed. „Mensen zoeken toch naar wat exclusiever vlees voor thuis, waardoor ik niet mag klagen over de prijzen die worden gegeven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niet zo'n fan ben van lamsvlees."
Hij koopt de vleesschapen aan en fokt dus niet op. „Dan moet ik erg veel voer aankopen en dat zit er niet in."
Melkschapen
De veehouder onderzoekt met behulp van studenten van Aeres Hogeschool en het Zone College of het rendabel is om ook melkschapen erbij te nemen. In het project AgroHUB Twente onderzoeken studenten die vraag nu voor De Vries. De eerste resultaten van het onderzoek worden binnenkort verwacht.