Aanbesteding regionaal en lokaal voedsel in catering provinciehuis

De provincie Overijssel wil vanuit haar Agro&Food programma de ontwikkeling van regionale en lokale afzet van voedsel stimuleren. ‘Met lokaal voedsel stimuleren we de regionale economie en door verkorting van de keten en een eerlijke prijs kan de boer duurzamer produceren. Met meer voedsel uit de korte keten en door de catering in eigen hand te nemen wil de provincie het goede voorbeeld geven. Dit sluit aan bij het eigen beleid aangaande vitaliteit van mensen en steunen we agrariërs bij de transitie naar duurzame landbouw.’
Nieuw inkoopsysteem
Als overheidsorganisatie is de provincie gebonden aan de formele regelgeving rondom aanbestedingen. Om - kleinere - regionale leveranciers de kans te bieden om mee te doen heeft de provincie een Dynamisch Aankoop Systeem (DAS) ontwikkeld. Meer informatie over het inkoopproces en registreren is hier te vinden.

Tekst: Erik Kruisselbrink
Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.
Beeld: Ellen Meinen