Adema aanwezig bij opening Dutch Food Week
Op de markt serveerde Nederland Vleesland de marktbezoekers hamburgers en carpaccio-wraps. Met vlees van Nederlandse bodem en hamburgers met twee sterren van het Beter Leven Keurmerk. De vertegenwoordigers van Nederland Vleesland spraken met marktbezoekers over bijvoorbeeld de voedingswaarde van vlees, duurzaamheid of dierenwelzijn.
Duurzaam vlees
Ook Piet Adema was van de partij. ‘De minister sprak met Linda Verriet (POV), Helma Lodders (Vee & Logistiek Nederland), Marian Lemsom (KNS) en Laurens Hoedemaker (COV) over de plek van lekker en duurzaam vlees in gezond voedselpatroon’, aldus Nederland Vleesland.Adema ontving ook een ambachtelijke rookworst.
Bekroonde rookworst
Niet alleen de minister werd een rookworst cadeau gedaan. Vele bezoekers namen Arnhems’ rookworst in ontvangst. De rookworst van slagerij Putman - lid van Het Worstmakers Gilde en 12-voudig Nederlands kampioen - is een bekroond, ambachtelijk vleesproduct. Bij de foodtruck was bovendien chefslager én docent van SVO vakopleiding food Marco de Konink aanwezig, om meer te vertellen over de rookworsten die werden uitgedeeld.
Het gesprek aangaan
Doel van de DFW is dat de mensen achter de agrarische sector (boeren, teler, tuinders, organisaties) het gesprek aan kunnen gaan met publiek. Er zijn kookdemonstraties en proeverijen door boeren, producenten, retailers en organisaties. De opening was bedoeld als een voorproefje van de activiteiten van de partners van DFW die in de week van 7 oktober tot en met 13 oktober plaatsvinden.
Tekst: Erik Kruisselbrink
Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.
Beeld: Nederland Vleesland